wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Żywice do laminowania » Żelkot GC1 080 » Żelkot GC1 080 0,550kg (A 500g +B 50g)
Systemy płatności
  • Przelewy24
Kontakt
Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.

 
Żelkot GC1 080 0,550kg (A 500g +B 50g)

Żelkot GC1 080 0,550kg (A 500g +B 50g)

Stan magazynowy:

Stan produktu: Nowy

Cena: 89,00 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

ŻELKOT EPOKSYDOWY GC1 080 

Stosuje się jako warstwę wierzchnią podczas wykonywania form w przemyśle
ceramicznym,  form do produkcji laminatów poliestrowych, modeli negatywowych,
form do pianek PUR oraz wszędzie tam gdzie wymagana jest wysoka twardość
powierzchni, odporność na czynniki chemiczne oraz możliwość
polerowania powierzchni formy.


alt
alt

WŁAŚCIWOŚCI :

Łatwość nakładania
Dobra obrabialność mechaniczna
Odporność na czynniki chemiczne
Polerowalność
Wysoka twardość


WŁAŚCIWOŚCI FIZYCZNE

Proporcja mieszania - 100 : 10 wagowo    
Postać mieszaniny : Ciecz tiksotropowa    
Kolor mieszaniny:    Niebieski
Gęstość w mieszaniny 23oC - 1.72-1.76
Czas życia w 25oC - 20 min


WŁAŚCIWOŚCI MECHANICZNE I CIEPLNE   
 
Twardość  ( ISO 868-85 ) - Shore D 89
Moduł elastyczności w zginaniu ( ISO 178-93 ) MPa - 5 500
Wytrzymałość na zginanie ( ISO 178-93 )MPa - 75
Wytrzymałość na ściskanie ( ISO 604-97 )MPa - 115
Temperatura zeszklenia ( TMA-Mettler ) oC - 85
Czas żelowania w 25oC min - 40
Czas nakładania następnej warstwy min - 80
Czas rozformowania w temperaturze pokojowej - 16 - 24h
Czas całkowitego utwardzenia w temp. pokojowej dni - 5    

                           .
WYTYCZNE STOSOWANIA :

Przygotować mieszaninę wg podanej proporcji mieszania.
Nakładać przy pomocy sztywnego, płaskiego pędzla o dobrej jakości
( niedopuszczalne jest wychodzenie włosia podczas pracy ).
Przed nakładaniem GC1 080 powierzchnia modelu lub
formy powinna zostać pokryta 3 warstwami środka rozdzielającego.
Uzyskana grubość nałożonego produktu powinna wynosić ok. 0.8 mm po
nałożeniu 2 warstw (w kierunkach wzajemnie prostopadłych). Aby uniknąć
zjawiska rozlaminowania druga warstwa żelkotu oraz pierwsza warstwa
laminatu powinny być nakładane na żelkot będący w stanie
zaawansowanego żelowania. Średnie zużycie produktu wynosi ok. 1.4 kg / m2 .
Do jednorazowego użycia doradzamy sporządzić mieszaninę w ilości nie
większej niż 0.25 kg. Do wykonania warstwy sprzęgającej oraz do
laminowania proponujemy używać żywicy EPOLAM 2002.
Produkt powinien być nakładany w temperaturze ok. 20o
( taką temperaturę musi mieć produkt, otaczające powietrze oraz forma )


PRZECHOWYWANIE :

Okres składowania wynosi 24 miesiące w oryginalnych nie otwieranych pojemnikach
przechowywanych w temperaturze pomiędzy 15 i 25oC .

Produkt może być obrabiany bez ryzyka, pod warunkiem, że zachowane będą
odpowiednie dla chemikaliów środki ostrożności.
Materiały nieutwardzone należy trzymać z dala od środków spożywczych.
Aby uniknąć reakcji alergicznych, należy nosić nieprzepuszczalne rękawice
gumowe lub plastikowe oraz okulary ochronne. Po każdej operacji ręce należy
dokładnie umyć mydłem w ciepłej wodzie, unikając rozpuszczalników, a po
umyciu wytrzeć jednorazowym ręcznikiem papierowym - nie używać tkanin.
Miejsce pracy powinno być dokładnie wietrzone, względnie nad miejscem
pracy należy zamontować wyciąg.

 

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Klienci zakupili także
Kubek papierowy poj. 180ml 20szt
szt. Do koszyka
Elastic LE 60 710g (A 500g + B 210g)
szt. Do koszyka
AMBERSIL Aerozol 400ml
szt. Do koszyka
AMBERSIL PUR 400 500ml Aerozol
szt. Do koszyka
Plastelina techniczna 1kg
szt. Do koszyka
Sklep internetowy shopGold
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu